Online műsor hallgatása
  15:08:28 Július 19. Péntek, Emília napja  
 
 
   
 
 
 
  
 
  
 
 
 
   Felíratkozás a hírlevélre
  Íratkozzon fel hírcsatornánkra! RSS hírcsatorna
   Hírarchívum
    Adatvédelmi tájékoztató
 
 
 
 
Fortuna rádió  
NYERTÜNK!!!
Megoldódott a paksi rádió ügye! Lezárult a 96.3 MHz pályáztatása!
Folytathatja a rádiózást a Fortuna rádió stábja! Döntést hozott a Médiatanács: a paksi 96.3 MHz-en a PAKS FM Kft-ét hirdette ki nyertesként! A cég mögött a Fortuna rádió jelenlegi tulajdonosi köre, Strasszer Andrea és dr. Strasszer Tamás áll.

Strasszer Andrea tulajdonos-ügyvezető elmondta: "Az irodámban külön polca, a számítógépemen külön mappája van a "freki ügynek". A két év alatt a 2 pályázattal együtt pontosan 26 darab, 287 oldalnyi beadvány született annak érdekében, hogy a paksi rádió ne hallgasson el. A paksi helyi rádiós frekvencia ügye ezzel 25 hónap, vagyis több, mint 2 év után oldódik meg. Köszönjük mindenkinek, aki segített, aki biztatott bennünket, vagyis mindenkinek itt a vételkörzetben!"

Mint ismeretes, a Fortuna rádiót működtető Rádió 96.3 Kft. médiaszolgáltatási jogosultsága 2017. júniusában járt le. Magyarországon a rádiókat ezidáig 7+5 éves ciklusokban működtethették az adott állami frekvencián pályáztatás útján nyertessé nyilvánított cégek. A Fortuna rádió 2016. novemberében adhatta be első pályázatát, a frekvenciáért a paksi stáb mellett a tamási Hullám Média Kft. is versenybe szállt.

A pályázat eredményét 2017. márciusában hirdette ki a Médiatanács: a grémium érvénytelenítette a paksi frekvencia pályáztatását azzal az indokkal, hogy a pályázatok alaki, illetve tartalmi hibát tartalmaztak. A döntés ellen a pályázók, így a Rádió 96.3 Kft. is fellebbezett, amelyet a Fővárosi Bíróság elutasított, így ez ellen a döntés ellen is fellebbezést nyújtott be a cég. A bírósági eljárás 14 hónapig húzódott, 2018. júliusában ért véget azzal az eredménnyel, hogy a Rádió 96.3 Kft. fellebbezését végleg elutasította a Fővárosi Törvényszék, így a cég elveszítette rádiós médiaszolgáltatási jogosultságát, viszont a rádiónak a jogorvoslati eljárás végéig nem kellett elhallgatnia, a Médiatanács újabb és újabb 60 napos hosszabbítással engedélyezte a műsorszórást.

A bírósági eljárás lezárulta után úgy tűnt, hogy az utolsó 60 napos hosszabbítás végén, 2018. augusztus 17-én éjfélkor végleg elhallgat a Fortuna rádió, a Médiatanács azonban úgy döntött, hogy újra kiírja a frekvenciapályázatot a paksi 96.3-as MHz-re, a Fortuna rádió pedig lehetőséget talált arra, hogy az újabb pályáztatás lezárultáig se kelljen elhallgatnia. Az új pályázatot 2018. október 8-án adta be a PAKS FM Kft., amely ezúttal egyedüli indulóként szállt versenybe, az eredményt a Médiatanács november 20-án kedden állapította meg, a nyertessel a döntést telefonon közölték november 22-én csütörtökön.

Strasszer Andrea hangsúlyozta: Különösen köszönöm a jelenleg 17 fős Fortuna stábnak a kitartását! Ők voltak azok, akik végig kitartottak mellettünk, a tulajdonosok mellett. Egy olyan hosszan tartó, bizonytalan időszakon vagyunk túl, amely mindannyiunkat megviselt és sok veszteség érte a céget és a kollégákat is. Akik kitartottak mellettünk: Asztalos Norbert, Hahn Szilvia, Herfort Róbert, Herman Gábor, H. Szalay Balázs, Kovács Noémi, Kozma Győző, Pálfi Katalin, Olasz Gábor, Schuckert József, Somodi-Solymos Eszter, Szabó Melinda, Szepesi László, Tinnyei Zsolt, Tóth Alexandra, Weisz József, Zomborka Zoltán.

A pályázat eredményeként a tulajdonosi kör 7 évre kap helyi rádiós médiaszolgáltatási jogosultságot. Strasszer Andrea elmondta, hogy azt a kreatív energiát, amelyet eddig a megmaradásukra kellett fordítaniuk, most a folytatásra fektethetik be és amennyiben a rádió működését segítő támogatók is úgy gondolják, akkor az újra felálló tehetséges csapat által a hallgatóság egy lokálisabb, frissebb, trendibb rádiót élvezhet!
A Médiatanáccsal való szerződés aláírása heteken belül várható. Strasszer Andrea hozzá tette: a Fortuna stábja tehát folytatja, nem is akárhogyan! Erről pár héten belül kapnak majd hírt a hallgatók!


PAKS FM Kft. tulajdonosi kör

2018. november 22
 
Ajánló
 
A Fortuna folytatja!A Fortuna folytatja!
2018. december 16-tól jön a PAKS FM!
Műsorok a Fortunában
Heti program
Kezdőlap
 
Zomborka ZoltánZomborka Zoltán
   06:00 - 09:00
07:33
Mabel - Don't Call Me Up
07:25 Funkstar De Luxe / Laid Back - Sunshine Reggae 2000
07:02 Katy Perry - Never Really Over
06:54 Warpigs / Tommyboy - Monte Carlo
06:33 Lady Gaga / Beyonce - Telephone
06:26 Britney Spears - Oops! I Did It Again
06:23 Pa-Dö-Dő - Te vagy a legjobb dolog a héten
06:20 Yves Larock - Rise Up
06:02 Jess Glynne / Jax Jones - One Touch
05:56 Neoton Familia - Santa Maria
partnereink
  © 2004-2018, Fortuna Rádió 7030 Paks, Kereszt utca 25/a.    tel/fax: +36 (75) 411-111    e-mail: info@fortunaradio.hu     Adatvédelmi tájékoztató  Íratkozzon fel hírcsatornánkra!


    Bezár  
Online műsor Új weboldal nemsokára