RENDŐRSÉGI HÍREK - 02.12.
2010.02.12. 09:48:51

RENDŐRSÉGI HÍREK TOLNA ÉS BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Rendőrségi hírek Tolna megyéből

Szekszárdi Rendőrkapitányság

Reggel történt egy anyagi káros baleset, egy személygépkocsi vezetője haladt Tolna központ irányába, amikor jobbra kívánt kanyarodni, azonban a havas, csúszós úton elvesztette uralmát járműve felett és a vele szemben közlekedő gépkocsi oldalának ütközött. Az anyagi kár jelentős.

Délelőtt Szekszárdon az Újváros irányából a Garay tér felé közlekedett egy személygépkocsi, amikor az előtte forgalmi okból álló jármű mögött már megállni nem tudott, ezért áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy autóbusznak, majd visszacsapódott a saját sávjába, ahol egy előtte lévő gépjármű hátuljának ment neki. A balesetben nem sérült meg senki. Az anyagi kár itt is jelentős.

Paksi Rendőrkapitányság

Egy Toyota típusú tehergépkocsi a 6-os számú főúton Szekszárd irányából Paks felé közlekedett, amikor a sofőr fékezett, de a havas, jeges úton megcsúszott és az út mellett lévő árokba hajtott, ahol az oldalára dőlt. Az anyagi kár 1 millió forint.

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain csütörtökön 1 halálos 2 könnyű sérüléssel járó és 5 anyagi káros közlekedési baleset történt. 3 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés, vezetői engedély elvételével.

Tegnap 17 óra 45 perc körüli időben Kerekegyháza lakott területén kívül, az 5214. számú út 1200 méterénél egy 18 éves kerekegyházi férfi az általa vezetett Lada típusú személygépkocsival közlekedett Kerekegyháza irányából Szabadszállás felé. Haladása során a későn vette észre az előtte, vele azonos irányba haladó, világítás és láthatósági mellény nélkül közlekedő 44 éves fülöpházi kerékpáros férfit, melynek következtében hátulról neki ütközött. A biciklis a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Tegnap reggelre a Ladánybenén lévő, bekerített, de nyitott udvarban álló FEX-728 forgalmi rendszámú, nyitott Fiat Fiorino tehergépkocsit a benne lévő indítókulcsával ellopták. A lopással okozott kár: 300.000,- Ft.

Ismeretlen tettes csütörtökön délelőtt a Kecskemét, Dunaföldvári úton lévő áruház parkolójából ellopta a FEL-305 forgalmi rendszámú Fiat Ducato Maxi típusú zárt tehergépkocsit. A kocsiban zöldség volt kb. 150.000,-Ft. értékben. A jármű értéke: 1.000.000,-Ft.

Betörtek tegnap, nap közben egy Kecskemét Budai hegyben lévő tanyába és onnan ruhaneműket, arany ékszereket és készpénzt vittek el. Az okozott kár: 375.000,-Ft.

Kiskunfélegyháza Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kiskunfélegyházi férfi feljelentése alapján egy tápiószentgyörgyi férfi ellen, akivel 2009. november 28-án kölcsönszerződést kötött, melynek értelmében a férfi használhatta a tulajdonában lévő személygépkocsit. Azonban a férfi többszöri felszólítást ellenére sem adta vissza a járművet. A bűncselekménnyel okozott kár 1.500.000,-Ft.


TŰZOLTÓI ÉS KATASZTRÓFAVÉDELMI ESEMÉNYEK

2010. február 11. Csütörtök
10:15
Tolnán a Bajcsy Zsilinszky utcában egy épület ereszéről a gyalogosokat veszélyeztető jégcsapokat kellett dugólétráról eltávolítani a tolnai önkéntes tűzoltóknak.

12:11
Bölcskén a Táncsics utcában lévő Molnár Pince falazása közben két munkásra rádőlt a pinceboltozat. A két sérült személyt a mentők a rom alól kiemelzték, ellátták és elszállították a paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt, akik világítóeszközzel és kéziszerszámokkal avatkoztak be a további mentési munkálatokba.

17:35
Sásdon a Hörnyék utcában egy épület kéményébe a lerakódott kátrány kigyulladt. A tűz a födémszerkezetet is károsította. A födémszerkezet megbontásával és az izzó részek eltávolításával a tüzet a dombóvári hivatásos eloltották.

18:25
Tamásiban a Tuskós utcában egy épület kéményébe épített fagerenda égett. A tűz a födémszerkezetet is károsította. A helyi önkéntes tűzoltók a ház födémszerkezetét motoros láncfűrész használatával megbontották, majd az izzó részeket eltávolították, illetve a tüzet kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel eloltották.,

21:58
Szekszárdon a Torma utcában egy épület kéményébe épített fagerenda izzott, amit egy darab vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntettek meg a szekszárdi hivatásos tűzoltók.

02:34
Tamási belterületén a 61 és 65 -ös út kereszteződésében egy kamion a havas úton elakadt és a közlekedést akadályozta. Az elakadt járművet vontatókötéllel szabadították ki a tamási önkéntes tűzoltók.

04:06
Dombóvár és Mágocs közötti úton egy nyerges vontató az úton keresztbe fordult és önerőből tovább menni nem tudott, így a közlekedést akadályozta. Az esethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik vontatókötél segítségével a forgalmi akadályt megszüntették.

[fortuna online] nyomtatás